In Flux

Udruga U Pokretu IN FLUX službeno djeluje od 2010.g. pod vodstvom plesačice i plesne pedagoginje Lucije Mikas u Zadru uz trenere Ante Dujića, Sare Phillips i Suzane Đerđa.
Područje djelovanja udruge je kultura i umjetnost s naglaskom na urbanu kulturu i plesnu umjetnost. Glavni ciljevi udruge su razvoj umjetničkih znanja i vještina među članovima, unapređenje umjetničkog stvaralaštva i sociokulturnog života u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji, te promocija urbane kulture kao proaktivni pokretač suvremene zajednice.

Udruga je provoditelj mnoštvo projekata, plesnih radionica i tečajeva, manifestacija i predstava. Najznačajniji projekti su „Urban Jam 023 – Hip hop, a ne dop!“, urbana manifestacija u svrhu prevencije ovisnosti koji već deset godina okuplja mlade i profesionalce diljem Republike Hrvatske, „Radionice urbanih plesova“ koji je kroz dugi niz godina ugostio međunarodne i hrvatske plesne pedagoge, međunarodni projekt „RAP – Real Active Participation“, (sufinanciran EU sredstvima Mladi na Djelu 2013.), te produkcija urbane plesne predstave „Pinokio“.

Projekt u nastajanju je osnivanje Centra za kulturu u Sv. Filip i Jakovu. Udruga je nositelj prijavljenog projekta KINO – Centar za kulturu, inovaciju i na fond „Kultura u centru“ kroz suradnju sa Općinom Sv. Filip i Jakov i Centrom nezavisne kulture Zadar. Svrha projekta je oživljavanje stare kino dvorane i stvaranje sociokulturnih, umjetničkih i edukativnih programa za lokalnu zajednici te uspostava suvremenog modela upravljanja u kulturi kroz javno-civilno partnerstvo.

Udruga okuplja oko 45 djece i mladih koji plešu i treniraju plesne stilove Hip hop i Breakdance te sudjeluju u projektima udruge i na šarolikom spektru manifestacija te su osvojili preko 70 medalja na plesnim natjecanjima. Kroz godine educirali su se mladi treneri urbanih plesova koji su danas aktivni provoditelji plesnih seminara kao i projekata udruge.
Udruga In Flux surađuje sa brojnim institucijama, udrugama, klubovima, plesnim skupinama i pedagozima na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.